Satul Satu-Mic

 

De pe drumul național care leagă Aradul de Brad, în comuna Șilindia în dreptul Primăriei se formează un drum pietruit, care la numai 2 kilometri ne duce în localitatea Satul Mic. Localitatea aflată în ultima perioada într-un lent proces de depopulare, a fost locuita de moți veniți din Apuseni și populație de etnie maghiară. După migrarea vechii populații, la locurile de origine sau în satele și orașele din zonă, pe vechile amplasamente s-au stabilit locuitori veniți de pe meleaguri moldovene. Aceștia lucrează în agricultura și viticultură, viile din zonă, sunt în suprafața de 170 hectare. O parte din vii au fost retrocedate vechilor proprietari, care însă preferând să rămână acționari, le lucrează în asociere.

De pe drumul național care leagă Aradul de Brad, în comuna Șilindia în dreptul Primăriei se formează un drum asfaltat, care la numai 2 kilometri ne duce în localitatea Satul Mic.Localitatea aflată în ultima perioada într-un lent proces de depopulare, a fost locuita de moți veniți din Apuseni și populație de etnie maghiară.

După migrarea vechii populații, la locurile de origine sau în satele și orașele din zonă, pe vechile amplasamente s-au stabilit locuitori veniți de pe meleaguri moldovene. Aceștia lucrează în agricultura și viticultură, viile din zonă, sunt în suprafața de 170 hectare. O parte din vii au fost retrocedate vechilor proprietari, care însă preferând să rămână acționari, le lucrează în asociere.

Aproximativ 100 de hectare sunt plantați cu struguri albi iar 70 cu struguri pentru vin roșu din care se obțin vinuri de Burgund, Cadarcă, Cabernet și Porto.