Informații generale

Cuvântul primarului Dragi cetățeni,

Am inițiat elaborarea Strategiei Locale de Dezvoltare Durabilă a comunei Șilindia, pentru a organiza managementul public și pentru a defini viziunea și obiectivele noastre pentru un orizont mediu de timp. Scopul administrației locale este acela de a propune comunității programe și acțiuni care să conducă la dezvoltarea tuturor localităților din comuna noastră. În aceste condiții, de când mi-ați acordat încrederea dumneavoastră am făcut tot ce mi-a stat în putință să modernizez aceasta comună și sa o aduc la un nivel cât mai apropiat de cel al mediei localităților similare din România și din Uniunea Europeană, de a face viața noastră, a tuturor, mai bună, aici, la noi acasă. Pentru a realiza aceasta, pentru a reuși să ne cunoaștem mai bine interesele, sarcinile fiecăruia dar și căile prin care putem ajunge să ne atingem aceste interese, am inițiat procesul de elaborare a Strategiei Locale de Dezvoltare, strategie pe care dorim să o face a fi și Durabilă, în sensul de a asigura și copiilor noștri condiții de viață cel puțin la fel de bune ca și ale noastre, atât economic și social, dar și în ce privește speranța de viața. Ne dorim să trăim mai bine, să câștigăm mai bine, mai mult, să existe o reală dezvoltare economică la noi în comună, cel puțin la nivelul celei din anul 1990, dar nu neglijăm șansele pe care trebuie să le lăsăm urmașilor noștri, un mediu curat, un mod de viață sănătos și moral și nici problemele sociale ale persoanelor dezavantajate. În cadrul acestui proces au fost analizate resursele de care dispunem, au fost identificate nevoile, așteptările dumneavoastră privitor la următorii 7 ani, perioadă de aplicabilitate a acestei strategii și au fost inventariate toate proiectele ce ar putea și ar trebui să satisfacă nevoile dumneavoastră și ale comunității în general, dar care să poată avea reale șanse de succes, surse de finanțare și să poată fi realizate.

 

Programele și proiectele acestei perioade (2014 – 2020) sunt prezentate în acest document asupra căruia am solicitat nu numai opinia dumneavoastră dar și acordul actorilor sociali din comunitate, fie ei partide politice, oameni de afaceri sau alte persoane sau personalități remarcabile din comuna noastră. Dezvoltarea viitoare nu presupune numai lucrări de infrastructură, deși importanța acestora pentru toți cetățenii este evidentă și explicită, dar și o serie de alte proiecte și acțiuni ce au rolul de a menține vie identitatea noastră culturală, de a încuraja și susține dezvoltarea acesteia. Așteptându-vă alături de mine, și pe mai departe, în acest anevoios dar frumos drum spre viitor, al nostru, vă doresc toate cele bune, tuturor ! Primar comuna ȘILINDIA Rovin MARIȘ

Programele și proiectele acestei perioade (2014 – 2020) sunt prezentate în acest document asupra căruia am solicitat nu numai opinia dumneavoastră dar și acordul actorilor sociali din comunitate, fie ei partide politice, oameni de afaceri sau alte persoane sau personalități remarcabile din comuna noastră. Dezvoltarea viitoare nu presupune numai lucrări de infrastructură, deși importanța acestora pentru toți cetățenii este evidentă și explicită, dar și o serie de alte proiecte și acțiuni ce au rolul de a menține vie identitatea noastră culturală, de a încuraja și susține dezvoltarea acesteia. Așteptându-vă alături de mine, și pe mai departe, în acest anevoios dar frumos drum spre viitor, al nostru, vă doresc toate cele bune, tuturor !

Primar comuna ȘILINDIA

Rovin MARIȘ